Wanneer is het tijd voor relatiehulp?

EFT oftewel emotiegerichte relatietherapie is een methode van relatiehulp voor ieder stel dat aan hun relatie wil werken. Het maakt niet uit of jullie kort of lang bij elkaar zijn, hetero of homoseksueel zijn, of wat jullie leeftijd, religie, cultuur of opleidingsniveau is. Iedereen die aan hun relatie wil werken heeft baat bij EFT.

Het is fijn als je relatie een hecht en veilig verbond is, waar jullie je thuis voelen. Het is de plek waar je altijd welkom bent. Het is jullie basis. En als dat niet meer werkt? Misschien weten jullie niet eens meer waar het mis is het gegaan. Jullie voelen het waarschijnlijk wel, ieder op zijn/haar eigen manier. Verdriet, boosheid of angst en dat willen jullie beiden niet. Samen met jullie werk ik met hart en ziel aan een goede relatie. Ik begeleid jullie om van de relatie weer de veilige plek te maken, die het eens was. Ook als jullie het gevoel hebben dat het bijna niet meer kan, blijkt in de praktijk dat vaak het eerste gesprek al ruimte geeft, jullie hoeven het niet meer alleen te doen, een professional geeft jullie een handvat. Het kennismakingsgesprek is voor veel van mijn cliënten al een opluchting.

EFT relatietherapie geschikt voor jullie?

Ook als je het gevoel hebt dat de liefde bijna uit jullie relatie verdwenen is kan een eerste gesprek kleine wonderen verrichten. Hiervoor is het wel nodig dat er nog “iets” leeft binnen jullie relatie. Je partner en jij moeten de relatie wel willen redden. Jullie moeten beiden bereid zijn er alles aan te doen om de relatie te laten slagen. Ik ben een middel en jullie doen het “werk”.

Ik help jullie -gesteund door een fantastische, bewezen methode ontwikkeld door Sue Johnsson en met haar vele andere wetenschappers- om elkaar weer te vinden, om je weer veilig en vertrouwd te voelen bij die ander, om weer een veilig gezin te hebben. Misschien is het zo dat jullie niet meer weten hoe jullie elkaar kunnen benaderen. Vaak speelt angst een rol: de angst voor ellenlange ruzies, of voor het nare zwijgen, negeren. Je voelt je alleen staan in de relatie. Jullie weten niet meer hoe je op de ander zal reageren. Jullie ontwikkelen als stel een negatief interactiepatroon waarvan jullie geluk de dupe wordt. Dit interactiepatroon leidt tot constante spanningen in de relatie waardoor jullie je er niet meer veilig en thuis voelen.

Voorwaarden bij relatietherapie

EFT oftewel emotiegerichte relatietherapie is voor ieder stel dat aan hun relatie wil werken. Er zijn echter wel enkele voorwaarden. Als één van de volgende gevallen zich afspeelt binnen jullie relatie dan is EFT niet de juiste manier om aan jullie relatie te werken:

  • een affaire die nog steeds gaande is,
  • drugs- of drankverslaving,
  • lichamelijk geweld.