Vier en Vier. Het verhaal Magda en Gerard

 In Praktijkcases

Magda en Gerard kwamen bij me langs. Het eerste EFT-gesprek gaf ze heel veel opluchting. Dat de liefde er tussen hen nog was, werd al snel duidelijk. Het tweede gesprek ging over hun beider achtergrond. Magda had een beladen verleden met een vader die vreemd ging en een hele boze moeder, die haar ongenoegen over haar leven vooral op haar dochter afwentelde.

Magda was op haar 18de letterlijk uit huis gevlucht en nee, met de man met wie ze trouwde en kinderen kreeg werd ze niet gelukkig. Het liep zelfs uit op een vechtscheiding. Ook met Gerard leek ze weer in dat patroon te verzanden, maar Magda wist heel zeker dat dat niet nog een tweede keer mocht gebeuren. Het derde gesprek keken we naar de negatieve interactie tussen Magda en Gerard. Het gaf zoveel verheldering, het leek ook zo op wat Magda thuis gezien had, dat wilde ze NOOIT meer. Het vierde gesprek kwamen ze stralend binnen, het grote woord moest er gelijk uit, Toos we weten het: “WIJ GAAN TROUWEN”. Maar zeiden ze, we gaan zeker nog van jouw hulp gebruik maken hoor. Dit is nu al twee jaar geleden en ik heb ze niet meer gesproken, maar nog wel mailcontact gehad. Het gaat erg goed met ze, en nee ze hebben mij niet meer nodig. Heerlijk!!

Pieter en Jose hadden mij ook niet meer nodig na vier gesprekken, helaas met een minder zonnige afloop. Pieter is 63 en Jose 41. Wat waren ze verliefd 20 jaar geleden. Pieter, die besloten had nooit meer te trouwen, viel zo voor de prachtige jeugdige Jose dat hij van zijn besluit afzag. Vijf jaar na hun eerste kennismaking waren ze stralende bruid en bruidegom. Toen Pieter 60 werd en “zijn schaapjes op het droge had”, had hij maar een wens. Jose zou moeten stoppen met werken en ze zouden samen de wereld rond gaan trekken.

Voor Jose was dat geen optie, zij had het naar haar zin op haar werk en wilde nog helemaal niet stoppen met werken, ook al was dat financieel misschien niet nodig. Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat er weinig ruimte was bij Jose. Zij was nog niet toe aan het “Zwitserlevengevoel” waar Pieter zo naar uitkeek. Na vier sessies was haar besluit duidelijk, Ze wilde scheiden en haar eigen plan trekken in het leven, voor beiden een moeilijke stap, maar een die voor Jose zonder twijfel was.

De namen en plaatsen in deze blog zijn altijd gefingeerd.