Verboden toegang: het verhaal van Casper en Judith

 In Praktijkcases

Casper werkte heel hard. Ja, wat dacht je anders. Werken op de Zuidas in Amsterdam vraagt wel wat van je. Strubbels op zijn middelbare school had hij ruim ingehaald. Accountant, zijn ouders konden trots op hem zijn. En als een collega vroeg of zijn vrouw Judith geen problemen had met zijn vele werken, kon hij volmondig “nee” antwoorden.

Tenminste …….., samen hadden ze het er nooit over. Judith ging de laatste tijd veel met een collega lunchen. Ook daar hadden ze het samen niet over. Totdat Judith wel wat veel voor haar collega ging voelen. Casper schrok zich dood.  In onze gesprekken kon Judith benoemen dat ze eigenlijk allang het bordje “verboden toegang” om haar nek had hangen voor Casper. De dure auto, het mooie huis was niet genoeg, ze wilde aandacht van Casper. Als snel wisten ze beiden dat ze dolgraag weer met een bootje naar elkaar toe wilden groeien.

Judith had nog even het vertrouwen nodig dat Casper echt voor haar zou gaan. Maar dat werd haar al snel duidelijk toen hij besloot een andere baan te aanvaarden. Het bordje “verboden toegang” kon worden opgeborgen.