Jolanda, Ralph met hun kinderen Teun en Sjoerd

 In Praktijkcases

Soms ligt het zo dicht bij elkaar. Relatietherapie en scheidingsbegeleiding. De scheiding van Jolanda en Ralph was in harmonie verlopen. Ze gunden elkaar veel en wilden zeker geen problemen voor hun kinderen Teun en Sjoerd veroorzaken. Maar twee jaar later kwamen ze met de kinderen bij me langs.

Een mopperende puber, een overbelaste moeder die haar ex-man verweet te weinig te doen, en Sjoerd, de jongste, die met zijn zachtaardige karakter verpulverd werd in de discussie. In drie gesprekken waren ze eruit. Eerst een gesprek met alle vier. Teun, de oudste gaat tijdelijk bij zijn vader wonen, zodat er wat rust kan komen. Daarna een gesprek met de ouders. De vaststellingsovereenkomst wordt aangepast. Het gezamenlijke huis wordt eerder verkocht, zodat beide ouders een woning dicht bij de kinderen kunnen kopen.

En de kinderen van 16 en 19 die zelf de keuze gaan maken waar ze willen wonen na de verkoop van de echtelijke woning. En hun ouders staan onvoorwaardelijk achter hun keuze. Ook is er afgesproken dat de kinderen nooit meer worden betrokken bij de financiële situaties van hun ouders. Vier tevreden mensen verlaten mijn therapieruimte.

De namen en plaatsen in deze blog zijn altijd gefingeerd.