Hij woont weer thuis. Het verhaal van Pim en Jeanette.

 In Praktijkcases

Een stormachtig begin had de relatie van Pim en Jeanette uit Alphen aan de Rijn. Al snel na de start van de relatie bleek Jeanette zwanger en ja, het kindje was van harte welkom. Twee jaar later kwam nummer twee. Van de buitenkant leken ze het ideale gezin. Pim , attent als, altijd bracht rozen mee en zei zelden nee tegen Jeanette.

Zo weinig dat hij op den duur het idee kreeg wel heel veel van zichzelf in te leveren. Hij sprak en niet over en Jeanette was zich van geen kwaad bewust.En toen opeens, een leuke vrouw op zijn werk schonk veel aandacht aan hem en van het een kwam het ander. Ze belandden met elkaar in bed. Voor Pim was dit een duidelijk signaal.Hij moest bij Jeanette en de kinderen weg.Er was te weinig ruimte daar voor hem. Hij trok direct bij zijn nieuwe vriendin in. Na 5 weken begon het te knagen. Was dit wat hij wilde? Jeanette en de kinderen loslaten? Hij trok in bij zijn broer een neutrale plek om even na te denken.Voorzichtig zocht hij contact met Jeanette.Dat ze er zonder hulp niet uit zouden komen was al snel duidelijk.

Ze kozen voor EFT-relatietherapie. Na 5 gesprekken was er een heleboel gebeurd. Jeanette was haar dominante rol gaan inzien en Pim werd zich er pijnlijk van bewust dat hij zich vaak “verstopte” als hij andere ideeën had dan Jeanette. Na 6 weken bij zijn broer te hebben gewoond, durfde hij het weer aan. Hij ging weer terug naar Jeanette en de kinderen. We zullen zeker nog vervolggesprekken hebben. Maar de grootste stap is gezet. Vergeven wat er gebeurd is en inzicht krijgen in je eigen rol van de relatieproblemen. Het was hard werken voor beiden.

Zoals altijd zijn de namen gefingeerd.