Helmen, zwaarden, maliënkolders: de strijd tussen Margriet en Sjanet

 In Praktijkcases

Twee vrouwen op leeftijd, Margriet en Sjanet. Allebei genoeg meegemaakt om het leven een beetje te begrijpen. En toch ging het vreselijk mis. Verliefd en al snel samen een huis gekocht. Samen konden ze het leven aan. Alleen waren ze ook uitstekend in staat om op elkaars pijnlijke plek te prikken.

Sjanet met haar alcoholistische vader en Margriet met haar al jong aangeleerde boodschap , jij kan helemaal niks. Natuurlijk weet Sjanet dat haar vader niet model staat voor wie zij is geworden en weet Margriet dat ze een behoorlijke carrière heeft gemaakt. Maar als zij op elkaars zere plek gaan staan breekt de oorlog echt uit. Alle wapens worden uit de kast gehaald, helmen zwaarden en maliënkolders. Er wordt met woorden op leven en dood met elkaar gevochten. Het stel wat het leven samen zo goed aan kan verliest elkaar op het slagveld.

Tijdens verschillende gesprekken leren ze elkaars zwakke plekken een andere naam te geven. Op tijd vertellen ze elkaar dat ze het slagveld dreigen te naderen en zo worden ze weer het stel wat het leven goed aan kan en dat vieren ze samen.