Verliefd op mijn eigen vrouw. Het verhaal van Peter en Chantal.

 In Praktijkcases

Boos was Peter het huis uit gestapt. Hij had genoeg van de ruzies met Chantal. Hij sleepte een grote koffer achter zich aan en trok in bij zijn zus. Maar drieëntwintig jaar huwelijk zomaar laten gaan is ook zowat, en ook zijn twee prachtige, maar kwetsbare pubers miste hij. Chantal kon hem na enkele dagen toch overtuigen om in relatietherapie te gaan.

En zo komen ze bij mij. Eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken om te kijken of er een klik was tussen ons drieën. En daarna het eerste gesprek, we keken naar hun patroon. Hoe toegankelijk, ontvankelijk en betrokken waren ze op elkaar. Het was een goed gesprek en de volgende keer kwamen Chantal en Peter stralend binnen. Het hoge woord kwam er snel uit, hij was weer naar huis gegaan en lekker bij zijn gezin ingetrokken “Ja” zegt Peter,”ik ben weer verliefd op mijn eigen vrouw”.

We zijn er nog niet. We hebben gekeken naar hun ruzies, de duivelse dialogen. We zijn er nog niet maar er is wel al een stevige basis. Ik verheug me erop morgen weer met ze aan de slag te gaan.

Zoals altijd zijn de namen gefingeerd.