Een binnenvetter. Het verhaal van Clara en Youssef

 In Praktijkcases

Clara is een binnenvetter. Als kind van gescheiden ouders heeft ze een ding zeker voor ogen. Ze zal nooit in zo’n afhankelijke positie komen als haar moeder. Samen met Youssef krijgt ze twee kinderen, de jongste is nu anderhalf. Minder werken, geen haar op haar hoofd en ook Youssef werkt fulltime. Zijn oudste zoon van 15 komt ook nog bij het gezin wonen, een zachtaardige lieve jongen, net als zijn vader. 

Ogenschijnlijk lijkt alles goed te gaan. Hard werken en drie gezonde kinderen. Maar bij Clara gaat het van binnen steeds meer wringen. Youssef verdient minder dan zij doet en doet daardoor zijn best om met allerlei klusjes bij te verdienen. Tijd voor elkaar is er niet meer. Clara denkt aan scheiden dan hoeft ze tenminste ook niet voor Youssef en zijn zoon te zorgen. Als ze het woord scheiden laat vallen schrikt Youssef zich dood, ze zijn toch een fijn gezin?

Hij onderneemt direct actie en belt mij. Na vier gesprekken denken ze al aan het afronden van de therapie. De poging van Youssef om meer te verdienen is nergens voor nodig, want als voor Clara iets niet belangrijk is, is het zijn salaris. Ze wil graag samen met Youssef hun boeiende gezin begeleiden op alle gebied, alleen dat had ze hem niet gezegd, binnenvetter als ze is, en Youssef dacht dat hij zo zijn best deed zonder zich af te vragen of dit was wat Clara van hem nodig had. Nu duidelijk is wat ze van elkaar nodig hebben kunnen ze weer samen verder, met de drie prachtige kinderen.

De namen en plaatsen in deze blog zijn altijd gefingeerd.