Al twee dagen niet gehuild. Het verhaal van Richard en Miranda

 In Praktijkcases

Richard en Miranda waren op het oog een happy stel, mooie man, mooie vrouw. Allebei een baan naar hun zin. Twee prachtige kinderen en een fijn huis. Meer is er toch niet nodig? De kinderen werden vertroeteld, maar elkaar vertroetelen, liefhebben, koesteren. Dat was gewoon uit het systeem geschreven. Richard was dol op Miranda en zijn gezin, maar een leven zonder seksualiteit was voor hem ondoenlijk.

Hij vond Kitty en wekelijks hadden ze seks, terwijl Miranda werkte. Richard was heel duidelijk voor Kitty: meer dan een wekelijks pleziertje zat er voor haar niet in. Toen Miranda achter de avonturen van haar man kwam, stortte ze in. Dit had ze nooit achter hem gezocht.

Ze kon alleen maar huilen en Richard voelde zich erg schuldig, maar voor het eerst durfde hij te zeggen dat hij de seks met haar zo miste. Het werden geen schreeuwscènes tussen die twee. Samen ontdekten ze wat ze bij elkaar gemist hadden. Nee, en ze zijn er nog niet. Het vertrouwen in elkaar moet nog groeien.
Maar na twee EFT-sessies kon Miranda zeggen:“Ik heb al twee dagen niet gehuild.” De eerste stap naar een veilige verbinding is gezet. Wat een genoegen om met dit stel samen te werken